Skupaj lahko ustvarimo zeleno zgodbo trajnostnega turizma

Na destinaciji Čatež & Brežice, se zavedamo odgovornosti, ki ga imamo do okolja. Za vas smo pripravili zelene napotke destinacije Čatež & Brežice. Z upoštevanjem le teh lahko pripomorete k vašemu in našemu zdravju, ter ohranjaju naravnih danosti. Ne pozabite: Varujmo naravo, saj je ena sama. 

Priporočamo:

  •  Voda na destinaciji Čatež & Brežice je čista in neoporečna. Ob odkrivanju naše destinacije je odličen sopotnik, ki poskrbi za vašo hidracijo. Ob tem bi priporočili še uporabo steklene "flaške", saj z njo prispevate k ohranjanju narave. V kolikor je še nimate, jo lahko kupite v trgovini z lokalnimi izdelki - Mestna hiša Brežice.
  • Z nakupom lokalnih dobrin in spominkov, krepite lokalno gospodarstvo. S tem podpirate lokalne obrtnike, sami pa uživate v izdelkih, lokalnega izvora. Podpirajmo lokalno!
  • Voda je vir življenja. Slovenija se lahko pohvali z bogato vodno zalogo. Vsekakor pa je potrebno z naravnimi viri delovati skrbno in previdno. Ena od možnosti ohranjanja vodnega bogastva je preprosto zapiranje vode med tuširanjem
  • Za varno in brezskrbno odkrivanje naravnih bogastev na naši destinaciji smo uredili in ustrezno označili poti. Raziskujte po označenih poteh.
  • Potujte zeleno.  V sklopu trajnostnega razvoja imamo vzpostavljen sistem "Brž kolo", ki omogoča brezplačno izposojo koles na treh lokacijah v mestu Brežice. Prav tako si lahko izposodite električna kolesa in z njimi raziskujete destinacijo. 
  • Narava je ena sama. Odprite ji svoje srce in narava bo vam povrnila to ljubezen. 


Za obiskovalce
NAZAJ
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU