Sotočje Krke in Save

Vsak, ki v Brežice prihaja iz smeri avtoceste Ljubljana - Zagreb ali od drugod, iz smeri juga proti severu Brežic, ne more mimo največje naravne lepote Brežic, sotočja Krke in Save.

VVsak, ki v Brežice prihaja iz smeri avtoceste Ljubljana–Zagreb ali od drugod iz smeri juga proti severu Brežic, ne more mimo največje naravne lepote Brežic, sotočja Krke in Save.

Vsak, ki v Brežice prihaja iz smeri avtoceste Ljubljana–Zagreb, iz smeri Term Čatež ali od drugod iz smeri juga proti severu Brežic, ne more mimo največje naravne lepote Brežic, sotočja Krke in Save. Idiličen pogled na sotočje lahko doživite na mostu, ki povezuje vas Čatež ob Savi z Brežicami.

Priljubljena točka, tako imenovana “špica”, privablja na most mnogo ljubiteljev narave, fotografe, navduši pa tudi vsakega naključnega obiskovalca Brežic. Z mostu imate lep pogled tudi na edinstveni most nad Krko in Savo.

Zgodovinska dejstva: brežiška kotlina z rekama Savo in Krko s pritoki je najpomembnejše hidrografsko območje v Sloveniji. Že od nekdaj sta reki predstavljali pomemben del v življenju prebivalcev. Trgovanje z ulovom je marsikateri družini pomenilo edini vir dohodka, ob rekah so bile ladjedelnice in pletilnice vlečnih vrvi ter pristanišča. Posledično so se začela razvijati gostišča in prenočišča za potrebe splavarjev. Voda je bila tudi edina prometna pot za plavljenje in splavarjenje lesa, dokler ni bila mimo teh krajev speljana prva železniška proga.

Ponudniki ob znamenitosti: Gostina na sotočju in prenočišča Budič, Apartmaji pri Adamsovih, Gostilna in pension Les
 

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2022 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU