Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji www.discoverbrezice.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 - uradno prečiščeno besedilo, 117/04, 46/06, 126/07, 86/09 in 78/11) in priporočili Gospodarske zbornice Slovenije. 

S spletno stranjo in domeno www.discoverbrezice.com (v nadaljevanju tudi discoverbrezice.com) upravlja javni zavod Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Gubčeva 10a, 8250 Brežice, matična številka: 1331264000, davčna številka SI22560343. Zavod je vpisan v sodni register pri Okrožnem sodišču v Krškem pod registrsko številko 199800372 z dne  1.2.1999.

Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje discoverbrezice.com, pravice in dolžnosti kupca ter poslovno razmerje med spletno trgovino discoverbrezice.com in kupcem. Navedeni pogoji poslovanja so veljavni ob vsakem obisku ali nakupu na spletni strani, in sicer z oddajo naročila na spletni strani Discover Brezice. S potrditvijo naročila kupec samodejno sprejme splošne pogoje poslovanja. Splošni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu.

O nas

ZPTM BREŽICE
Gubčeva ulica 10A
SI-8250 Brežice

E-mail: info@discoverbrezice.com
Telefonska številka: +386 7 620 70 35
Matična številka: 1331264000
ID za DDV: SI 22560343
TRR: SI56 0120 9603 0307 958

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • značilnosti in opise artiklov
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • možnosti oziroma načini plačila
 • postopek in pogoji za vračilo blaga
 • roki in pogoji za odstop od pogodbe
 • stroški vračila blaga
 • postopek pritožbe in reklamacije.

Postopek nakupa

Ob registraciji na portalu discoverbrezice.com obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

S tem ko kupec potrdi naročilo se sklene pogodba o nakupu. Kupec na svoj elektronski naslov prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Pri nakupu turističnih paketov, uporabnik prejme tudi 'kupon s kodo', ki ga unovči pri ponudniku storitve v navedenem časovnem roku, določenem s strani ponudnika storitev. Kupon je uporabniku posredovan v elektronski obliki preko elektronske pošte. Uporabnik oziroma kupec jamči za istovetnost in pravilnost svojih podatkov. Namerne zlorabe ali zlonamerna naročila za tretje osebe brez njihovega soglasja, so kaznive.

Vsak registrirani uporabnik dovoli uporabo svojih osebnih podatkov (zgolj taksativno navedenih osebnih podatkov navedenih v 2. odstavku 72. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov) za potrebe izpolnitve naročila, za z naročilom povezano komunikacijo ter za namene neposrednega trženja in proučevanja nakupovalnih navad.

Prepoved prodaje mladoletnim osebam

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. S strinjanjem s splošnimi pogoji, potrjujete, da ste starejši od 18 let.

»Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.«

Plačilo

Ne glede na izbiro načina plačila, poskrbite in preverite, da so vaši podatki pravilni, z namenom, da bo nakup potekal brezhibno. Na discoverbrezice.com so podane naslednje oblike plačil:
 • Plačilo s plačilno kartico: Kupec izbere opcijo Nakup s plačilno kartico in izbere eno izmed navedenih vrst kartice (Mastercard, Maestro, Visa, American Express), vnese zahtevane podatke in opravi plačilo.
 • Plačilo po predračunu: Ko kupec opravi naročilo, prejme potrdilo o prejemu naročila in vse potrebne podatke za plačilo. Takoj, ko je plačilo vidno v naši spletni banki, izdelke odpošljemo. V primeru nakupa kart za koncerte, je čas plačila za predračun 2 delovna dni; po tem času karte niso več rezervirane. V primeru plačila kupnino vrnemo nazaj. V primeru plačila predračua po roku in če so karte še na voljo, se stranki izročijo vstopnice.
 • Osebni prevzem: naročilo se prevzame in plača na lokaciji ponudnika.

Informacija o cenah in DDV

Vse navedene cene za izdelke so v evrih in imajo že vključen 22 % DDV. Smo davčni zavezanec - ID številka za DDV je SI22560343. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

Dostava in stroški dostave

ZPTM bo organiziral dostavo naročenega blaga v pogodbeno dogovorjenem roku. Dostavo blaga vrši pogodbeni partner – DPD Slovenija.

Vse izdelke na zalogi pošljemo v roku 5 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da jih vpišete pod opombe na dnu naročila. Informacije pa so možne tudi po e-pošti mestnahisabrezice@zptm.si. Prodajamo in dostavljamo izključno na področju Republike Slovenije. Izdelke, ki niso na zalogi, vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z vami.

Cena dostave:
 • Do 2kg: 4,88 eur
 • Do 5kg: 6,10 eur
 • Do 10kg: 7,44 eur
 • Do 15kg: 8,66 eur
 • Do 20kg: 10,00 eur
 • Do 25 kg: 11,71 eur
 • Do 31,5kg: 12,81 eur

Odstop od naročila in vračilo blaga in kupnine

Kupec s svojim z naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Kupec lahko odstopi od naročila v 14-ih dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko tudi ponudnik odstopi od pogodbe. Kupca se o tem obvesti na elektronski naslov oziroma telefon.

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga, ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe (mestnahisabrezice@zptm.si), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če blago začnete uporabljati, pa si premislite, izgubite pravico do odstopa od pogodbe. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, z etiketami in nalepkami in v nespremenjeni količini. Blago se vrne ponudniku na naslov Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Gubčeva 10a, 8250 Brežice. Strošek vračila blaga nosi kupec.

V primeru nakupa turističnega paketa lahko kupec odstopi od pogodbe, če le ta do dneva odstopa še ni bil unovčen. Paket je unovčen, če pred pričetkom opravljanja storitve kupec opravi rezervacijo termina in od ponudnika prejme potrditev rezervacije.

Ob nakupu vstopnic v skladu z  12. točko 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri storitvah za prosti čas, pri katerih se ponudnik zaveže, da bo izpolnil svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku. Glede na navedeno zakonsko izjemo, v skladu s katero potrošnik nima pravice do odstopa od nakupa vstopnic, so vsa naročila vstopnic obvezujoča. Vstopnice za prireditve, ki so bile kupljene preko spletne strani discoverbrezice.com in na ostalih prodajnih mestih zavoda ZPTM ni mogoče vrniti in zanje zahtevati vračila denarja, razen v primeru odpovedi prireditve ali spremembe datuma prireditve.

V primeru odpovedi prireditve, lahko za vstopnice v roku 14 dni po preteku načrtovanega datuma prireditve, zahtevate vračilo denarja (mestnahisabrezice@zptm.si).

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski (osebni) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

V primeru, da ste plačali s kreditno kartico in želite preklicati nakup zaradi kateregakoli razloga, vam zaračunamo stroške, ki so nastali s kartičnim plačilom in potrebno administracijo v znesku 1.4 % od zneska transakcije + 1.25 €.

Reklamacije

Če je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri ponudniku, ob tem pa ne sme zavreči blaga, dokler ne prejme sklepa iz strani kurirske službe oz. iz strani zavarovalnice. Z navedenim se pojavi sum v upravičenost do izplačila odškodnine. Rok za oddajo dokumentov je 7 koledarskih dni po prijavi škode. Po prejemu vse potrebne dokumentacije DPD Slovenija škodni primer skrbno preuči, ter ga odda v proces reševanja, ki je rešen v roku štirinajstih delovnih dni. Vsa potrebna dokumentacija se nahaja na spletni strani DPD Slovenija.

V kolikor kupec prejme blago z napako, o tem obvesti ponudnika in blago vrne na naslov podjetja. Če ponudnik ugotovi da je reklamacija upravičena, bo izdelek zamenjal ter ga na svoj strošek poslal kupcu. Če pa ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, bo prodajalec izdelek poslal nazaj kupcu na njegov račun.

Pritožbe in spori

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca. Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Odveza odgovornosti

ZPTM ne prevzema nikakršne odgovornosti za nedelovanje spletne strani discoverbrezice.com, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitev na discoverbrezice.com.

ZPTM skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani discoverbrezice.com v največji možni meri. Kljub temu obstaja minimalna možnost človeške napake, zaradi česar lahko pride do napake pri objavi lastnosti ali cene izdelkov. V primeru naročila takšnega izdelka bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Uporabniki discoverbrezice.com soglašajo in potrjujejo, da so seznanjeni, da ZPTM ne odgovarja za kvaliteto storitev oz. blaga ponudnikov storitev, katerih turistične pakete ponuja in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabnikom ali tretjim osebam zaradi koriščenja teh storitev ali uporabe tega blaga.

Varovanje osebnih podatkov

Z osebnimi podatki uporabnikov discoverbrezice.com upravlja ZPTM Brežice in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke uporabnikov hranil in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih uporabljal izključno za lastne potrebe, izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, kuponov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabniki. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.

Uporabnik se strinja, da lahko ZPTM njegove osebne podatke uporablja za potrebe komuniciranja, naročanja ali informiranja o vsebinah na discoverbrezice.com, kakor tudi za vse ostale vsebine, s katerimi upravlja ZPTM Brežice.

Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
 • geslo v šifrirani obliki;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito računalnika. Podatki o nakupih so shranjeni na strežniku spletne trgovine. Kopije vaših nakupov lahko naročite po elektronski pošti: mestnahisabrezice@zptm.si.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Prodajalec si pridržuje pravico, da kadarkoli, brez predhodnega obvestila, spremeni splošne pogoje poslovanja.
 
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU