0
  catez_3

  Športna in vodna doživetja

  Zagotovo poženejo kri po žilah

  V poletnih mesecih je v okolici Brežic, predvsem v čudovitih kotičkih rek Krke, Save in Sotle, zelo živahno. Najbolj priljubljene aktivnosti so čolnarjenje in supanje po rečnih strugah Save in Krke, od vročine pa si lahko oddahnete tudi s kopanjem v Krki.

  Pestro dogajanje vam zagotovo ne uide tudi, če obiščete katerega izmed termalnih kompleksov v občini Brežice. Lahko se odpravite v največje slovensko zdravilišče, Terme Čatež, ali pa izberete najmlajšo termalno riviero v Sloveniji – Terme Paradiso v Dobovi, ki je zgolj 4 kilometre oddaljena od Brežic. Povsod vas čakata odlično vzdušje in zabava.

  POLETNA IN ZIMSKA TERMALNA RIVIERA

  Poletna Termalna riviera - z največjim zunanjim bazenskim kompleksom daleč naokoli – in zimska Termalna riviera omogočata zabavo za vse generacije na več kot 12.000 m2 termalnih vodnih površin.

  Termalna voda in bazeni

  Terme Paradiso ponujajo 1.880 m² vodnih površin, gostje pa lahko uživajo v notranjih in zunanjih bazenih s prijetno toplo termalno vodo, poleti tudi na toboganih in počasni reki.

  SUPanje – vodno doživetje v okolici Brežic

  Veslanje stoje, bolj poznano kot SUP je sproščujoča, predvsem pa zabavna oblika rekreacije na vodi, pri kateri stojimo in veslamo na deski.

  Escape room Čatež - Volčji grič

  Escape room Čatež - Volčji grič je nova soba pobega s trodelno zgodbo, ki vključuje simulacijo snežnega plazu pri naravoslovni postaji Volčji grič, neodkrite skrivnosti o postaji in igro primerno za otroke od 6. leta starosti dalje.

  Escape room Čatež - Čatežev pobeg

  Escape room Čatež - Čatežev pobeg je igra na prostem pri Beach Bar Tochki, ki je zasnovana na konceptu klasične sobe pobega, s to razliko, da se izvaja v naravi. Primerna je za družine, mlade in starejše, vse ki premorejo kanček avanturizma in jim ni tuje stikati po grmovju in uživati v šumenju reke.
   

  Športno rekreativni center Grič

  Uživate lahko v vodi, na urejenem travnatem obrežju reke, sedete v kajak ali kanu ali pa se peš ali s kolesom odpravite na bližnje hribe. Na obmo​čju Športno rekreativnega centra Grič je tudi parkiri​šče za avtodome.

  Športni poligon ŠRC Grič – Streetworkout (ulična vadba)

  Občina Brežice je v sklopu EU projekta – ''Šport za zdravo starost'' v Športno rekreativnem centru Grič postavila poligon za vadbo na prostem, ki je vsem uporabnikom dostopen brezplačno.

  Z brodom preko Save

  Brod na Savi je čudovita popestritev izleta ali daljšega bivanja v občini Brežice. Goste vsakodnevno vozi preko reke Save iz Term Čatež v vas Mostec in nazaj.

  Servis taktičnih veščin

  Pestra ponudba padalstva (padalska šola, tandemski skoki, skoki na prireditve, letalski poleti) ter preživetja v naravi za organizacije, program za šole.
  Z vsakim opravljenim spletnim nakupom podpirate razvoj trajnostnih iniciativ v občini Brežice.