0
  outdoor

  Športna in vodna doživetja

  Zagotovo poženejo kri po žilah

  V poletnih mesecih je v okolici Brežic, predvsem v čudovitih kotičkih rek Krke, Save in Sotle, zelo živahno. Najpriljubljenejše aktivnosti so čolnarjenje in supanje na valovih Save in Krke, ob vročih dneh pa kopanje v Krki.

  Pestro dogajanje vam zagotovo ne uide tudi, če obiščete katerega izmed termalnih kompleksov v občini Brežice. Lahko se odpravite v največje slovensko zdravilišče, Terme Čatež, ali pa izberete najmlajši termalni kompleks v Sloveniji – Terme Paradiso v Dobovi, ki so zgolj 4 kilometre oddaljene od Brežic. Povsod vas čakata odlično vzdušje in zabava.

  Termalna riviera v Termah Čatež

  Poletna Termalna riviera z največjim zunanjim bazenskim kompleksom daleč naokoli in zimska Termalna riviera omogočata zabavo za vse generacije na več kot 12.300 m2 termalnih vodnih površin.

  Termalna voda in bazeni

  Terme Paradiso ponujajo 1.800 m² vodnih površin, gostje pa lahko uživajo v notranjih in zunanjih bazenih s prijetno toplo termalno vodo.

  Supanje - veslanje stoje

  Doživite reko Krko s povsem nove perspektive. Idilična poletna Krka je odlična destinacija za supanje. Dogodivščino bomo prilagodili vašim željam.

  Športno društvo Sotočje

  Športno društvo predstavlja del bogate ponudbe doživetij ob reki Krki. Vsem, ki bi si želeli dan popestriti s spustom po mirnih valovih dolenjske lepotice, oddajajo kajake in kanuje (velike za 8 do 10 oseb in manjše za 2 do 4 osebe) in vso potrebno opremo ter strokovno vodenje spusta.
   

  Kolesarjenje, svetovanje, vodenje - Boris Papac

  Širše področje Posavja omogoča dobre možnosti za razvoj kolesarskega turizma na trikotniku Term Čatež, Kozjanskega parka in Term Krka.

  Z električnim kolesom po sromeljskih gričih

  Sredi vinorodne pokrajine, le streljaj od mesta Brežice, kjer poteka tudi pohodniška Sromeljska pot vina in sonca, si lahko privoščite malo drugačno sprostitev in uživanje v lepotah narave.

  Športno-rekreativni center Grič

  Uživate lahko v vodi ali na urejenem travnatem obrežju reke, sedete v kajak ali kanu ali pa se peš ali s kolesom odpravite na bližnje hribe. Na obmo​čju Športno-rekreativnega centra Grič je tudi postajališče za avtodome.

  Športni poligon ŠRC Grič – ulična vadba

  Občina Brežice je v sklopu EU projekta – Šport za zdravo starost v Športno-rekreativnem centru Grič postavila poligon za vadbo na prostem, ki je vsem uporabnikom dostopen brezplačno. 

  Brod na Mostecu

  V brežiški občini je kar 130-letna splavarska tradicija. Brodarsko turistično društvo Mostec je to tradicijo oživilo s prevozom turistov z brodom. Goste vsakodnevno vozi preko reke Save iz Term Čatež v vas Mostec in nazaj.

  Servis taktičnih veščin

  Pestra ponudba padalstva in preživetje v naravi.