0
  outdoor

  Športna in vodna doživetja

  Zagotovo poženejo kri po žilah

  V poletnih mesecih je v okolici Brežic, predvsem v čudovitih kotičkih rek Krke, Save in Sotle, zelo živahno. Najbolj priljubljene aktivnosti so čolnarjenje in supanje po rečnih strugah Save in Krke, od vročine pa si lahko oddahnete tudi s kopanjem v Krki.

  Pestro dogajanje vam zagotovo ne uide tudi, če obiščete katerega izmed termalnih kompleksov v občini Brežice. Lahko se odpravite v največje slovensko zdravilišče, Terme Čatež, ali pa izberete najmlajšo termalno riviero v Sloveniji – Terme Paradiso v Dobovi, ki je zgolj 4 kilometre oddaljena od Brežic. Povsod vas čakata odlično vzdušje in zabava.

  Termalna riviera v Termah Čatež

  Poletna Termalna riviera z največjim zunanjim bazenskim kompleksom daleč naokoli in zimska Termalna riviera omogočata zabavo za vse generacije na več kot 12.300 m2 termalnih vodnih površin.

  Termalna voda in bazeni

  Terme Paradiso ponujajo 1.800 m² vodnih površin, gostje pa lahko uživajo v notranjih in zunanjih bazenih s prijetno toplo termalno vodo.

  SUP Čatež

  Doživite reko Krko iz povsem nove perspektive. Idilična poletna Krka je odlična destinacija za supanje. Dogodivščino bomo prilagodili vašim željam.

  Športno rekreativni center Grič

  Uživate lahko v vodi, na urejenem travnatem obrežju reke, sedete v kajak ali kanu ali pa se peš ali s kolesom odpravite na bližnje hribe. Na obmo​čju Športno rekreativnega centra Grič je tudi parkiri​šče za avtodome.

  Športni poligon ŠRC Grič – Streetworkout (ulična vadba)

  Občina Brežice je v sklopu EU projekta – ''Šport za zdravo starost'' v Športno rekreativnem centru Grič postavila poligon za vadbo na prostem, ki je vsem uporabnikom dostopen brezplačno.

  Brod na Mostecu

  V brežiški občini je kar 130-letna splavarska tradicija. Brodarsko turistično društvo Mostec je to tradicijo oživilo s prevozom turistov z brodom. Goste vsakodnevno vozi preko reke Save iz Term Čatež v vas Mostec in nazaj.

  Servis taktičnih veščin

  Pestra ponudba padalstva (padalska šola, tandemski skoki, skoki na prireditve, letalski poleti) ter preživetja v naravi za organizacije, program za šole.

  B&M sport

  B&M sport predstavlja del bogate ponudbe doživetij ob reki Krki. Vsem, ki bi si želeli dan popestriti s spustom po valovih dolenjske lepotice, ponujajo oddajanje kajakov in kanujev ter vse potrebne opreme.
  Z vsakim opravljenim spletnim nakupom podpirate razvoj trajnostnih iniciativ v občini Brežice.