Kotički destinacije, ki jih morate doživeti.

Top 5 doživetij

Destinacija Čatež in Brežice je zakladnica doživetij. Za vas smo jih izbrali top 5, ki so pisana na kožo tako ljubiteljem uživanja in sproščanja v termah, ljubiteljem kulinarike in vina kot tudi ljubiteljem raziskovanja v naravi ter uživanja v aktivnostih.
Razvajanje v termah ČatežAktivnosti v vodiRazvajanje v savnahTerme Paradiso poleti

Razvajanje v termah

Na destinaciji sta največji in najmanjši termalni kompleks v Sloveniji. Izkusite vodni svet doživetij, 365 dni v letu.

Obiščite Terme Čatež ali Terme Paradiso. Ene in druge terme slovijo po svoji vrhunski in raznovrstni ponudbi. Našli boste kotičke za zabavo, plavanje ali sprostitev. Vodna zabava za družine z otroki je zagotovljena, saj lahko izbirate med številnimi bazeni in tobogani ali zaplavate v počasni reki. Če se želite sprostiti ali okrepiti imunski sistem, so vam na voljo različne vrste savn, ki blagodejno vplivajo na vaše počutje. Prenočite lahko v hotelu ali kampu, kjer vas čakajo indijanska vas, hiške v gusarskem zalivu ali čebelnjaki. Odlična izbira in doživetje, za vse generacije!
Več informacij
Ogled repnic

Ogled in degustacija v repnicah

Repnice so posebnost, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih, saj jih najdemo le tu in nikjer drugje. Gre za jame, izkopane v kremenčevem pesku, kjer so nekdaj čez zimo shranjevali repo, ki je bila glavna krma za živino in po kateri so repnice tudi dobile svoje ime. Po opustitvi tovrstnega načina shranjevanja so repnice postale eden izmed spomenikov preteklega časa, mnogi vinogradniki pa so jih preuredili v prostor za shranjevanje vina ter pokušino vin. Nekatere repnice imajo na stropu ali na stenah zanimive ornamente. V njih sta idealna temperatura in vlaga, ki sta potrebni za shranjevanje ter zorenje vin.
Več informacij
Odkrivanje gradovOdkrivanje gradovGrad BizeljskoGrad Pišece

Odkrivanje gradov

Na destinaciji Čatež in Brežice so kar štirje mogočni gradovi – grad Brežice, grad Bizeljsko, grad Mokrice in grad Pišece. Omenjeni gradovi imajo izredno bogato zgodovino, hkrati pa je vsak grad tudi svojevrstna arhitekturna zanimivost. V gradu Brežice imata prostor Posavski muzej Brežice in Viteška dvorana, ki jo krasijo freske, edinstvene na Slovenskem. Celotna dvorana je prvovrstna baročna galerija z bogato mitološko vsebino. Podajte se v raziskovanje gradov in odkrijte skrivnosti med grajskimi zidovi.
Več informacij
Sotočje okusov

Sotočje okusov

Si želite destinacijo okusiti?

Brežice so že od nekdaj veljale za gastronomsko bogato območje s pestro izbiro jedi in kakovostnimi vini. V mestnem jedru Brežic je Ošterija Debeluh, ki je prejemnica Michelinovega krožnika. Chef Jure Tomič goste očara s kreativnimi jedmi, sestavljenimi iz lokalnih sestavin, in dokazuje, da je kulinarika prava umetnost.

Če vam bolj ustrezajo tradicionalne jedi, so vam na razpolago turistične kmetije in restavracije s poudarkom na domačih jedeh. Lahko pa se odločite za potep po vinskih cestah, kjer vas v zidanicah ali repnicah čaka tudi degustacija lokalnih vin.
 
Več informacij
S kanujiSedenje ob vodiS supom po Krki<center>Vodna doživetja na Krki</center>

Vodna doživetja na Krki

Ali ste vedeli, da je na destinaciji sotočje reke Save in Krke?

Krka omogoča številne športne aktivnosti. Če si želite timskega druženja, se lahko s kanuji spustite po Krki ali skupinsko lovite ravnotežje na supu. Za izkušenejše je na voljo kajak in slalom steza pred izlivom Krke.

Tako Krka kot Sava imata urejena območja za ribiče. Se boste poskusili v ribolovu na smuča ali ščuko, morda sulca?

V poletnih mesecih je zelo živahno ob reki Krki – na Griču, kjer je tudi Beach bar Tochka. In ne pozabite na piknik odejo, ki je odlična ideja za sprostitev v dvoje ali za celotno družino.
Več informacij
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU