zabava_6

  Tradicionalne prireditve

  Vsako leto z vami, a vedno neponovljive

  K utripu mesta pripomorejo raznovrstne prireditve, ki se zvrstijo v vseh letnih časih ter ulice preplavijo z vrvežem in zanimivim dogajanjem. Kar nekaj dogodkov si je ustvarilo sloves tudi v mednarodnem prostoru, ponudba pa iz leta v leto raste, se bogati in nadgrajuje z novimi zanimivimi vsebinami.oskrbijo za posebej ugodne pakete in jih ponudijo vsem, ki se želijo od starega leta posloviti ravno pri nas. Ob odlični hrani in še boljšemu vinu boste v Brežicah zagotovo našli kotiček za prijetno praznovanje, pred polnočjo pa se nam pridružite na skupnem praznovanju na ulici.

  Mednarodni Folklorni Festival SloFolk Slovenija (april)

  Festival SloFolk poteka konec aprila in traja šest dni. Vsako leto so osrednji gostje štiri tuje skupine, ki v času festivala nastopajo na celovečernih prireditvah skupaj z domačimi skupinami, in sicer vsak dan v drugem kraju, od koder prihajajo skupine gostiteljice.

  Festival "Brežice, moje mesto" (junij, julij)

  Največji posavski festival v staro mestno jedro Brežic (in na druge lokacije po občini) vsako leto privabi več kot 20.000 obiskovalcev iz cele Slovenije in tudi od drugod.

  Festival SEVIQC Brežice (junij-september)

  Sedaj že tradicionalen festival je postal sinonim za staro glasbo.

  Brežiški festival piva (oktober)

  Brežiški festival piva je svojo pot šele začel, vendar s široko ponudbo že navdušuje obiskovalce, saj je na festivalu na voljo več kot sto različnih piv, ne manjka pa tudi pestra ponudba slastnih jedi iz žara.

  Tek s Primožem Kozmusom (junij, v sklopu festivala Brežice, moje mesto)

  Tek po brežiških ulicah je edinstveno doživetje za vse, ki se radi športno udejstvujete.

  Brežiški športni vikend (junij)

  Dogodek se ponaša z več kot 15-letno tradicijo, glavni cilj projekta pa je popularizacija športa, predstavitev dejavnosti in programov športnih klubov in društev v občini ter možnosti povezovanja s turistično ponudbo.

  Posavski festival tematskih poti (maj - junij)

  Posavske tematske poti ponujajo pestro izbiro pohodov za vse generacije in so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

  Evropsko, Državno ter Pokalno prvenstvo v Motokrosu (marec, maj, september)

  Sprva je motokros proga potekala na Čatežu, ob izgradnji Motela Čatež pa je bila prestavljena na današnjo lokacijo na Prilipah.

  Dobovski fašjenk (februar, marec)

  Zgodovina pustovanja v Dobovi in okoliških vaseh sega daleč v preteklost.

  Motozbor MK Škorpion

  Tradicionalno motoristično zborovanje v Velikih Malencah že več kot 20 let prireja MK Škorpion.

  Podjetniško - obrtni in kmetijski sejem, POK (oktober)

  Sejem predstavlja stičišče inovativnih, podjetnih in vedoželjnih ljudi ter omogoča celovito predstavitev izdelkov in storitev.

  Brežice, moje praznično mesto (december)

  V veselem decembru ulice Brežic ne oživijo le v soju prazničnih luči, temveč tudi zaradi pestrega programa, koncertov, prazničnih dogodkov, povork, obdarovanj, predstav za otroke, praznične vasice in še mnogo spremljajočih aktivnosti.

  Silvestrovanje na prostem (december)

  Vsako leto v Brežicah dočakamo prihod novega leta na ulicah, prav v osrčju starega mestnega jedra, pred občinsko stavbo.
  © 2018 discoverbrezice.com | Zasebnost in varstvo podatkov | O piškotkih