0
  zabava_6

  Tradicionalne prireditve

  Vsako leto z vami, a vedno neponovljive

  K utripu mesta pripomorejo raznovrstne prireditve, ki se zvrstijo v vseh letnih časih ter ulice preplavijo z vrvežem in zanimivim dogajanjem. Kar nekaj dogodkov si je ustvarilo sloves tudi v mednarodnem prostoru, ponudba pa iz leta v leto raste, se bogati in nadgrajuje z novimi zanimivimi vsebinami. Ponudniki poskrbijo za posebej ugodne pakete in jih ponudijo vsem, ki se želijo od starega leta posloviti ravno pri nas. Ob odlični hrani in še boljšemu vinu boste v Brežicah zagotovo našli kotiček za prijetno praznovanje, pred polnočjo pa se nam pridružite na skupnem praznovanju na ulici.

  Dobovski fašjenk (februar, marec)

  Zgodovina pustovanja v Dobovi in okoliških vaseh sega daleč v preteklost.

  Tradicionalna pustna povorka Brežice (za pusta)

  Tradicionalna pustna povorka poteka vsako leto na pustni torek. Namenjena je družinam v celi zasedbi. Izvirne in lepo domišljene maske se v popoldanskih urah zberejo pred brežiškim vrtcem in zakorakajo skozi mesto.

  Knjižnica pod krošnjami (april)

  Knjižnica pod krošnjami je dogodek, ki združi užitek ob prebiranju knjig in užitek biti v naravnem okolju. Gre za drugačno doživetje, kot so jo bralci običajno vajeni.​

  Državno in pokalno prvenstvo v motokrosu (april)

  Sprva je proga za motokros potekala na Čatežu, ob izgradnji Motela Čatež pa je bila prestavljena na današnjo lokacijo na Prilipah. 

  Posavski festival pohodništva po tematskih poteh (maj, junij in oktober, november)

  Posavske tematske poti ponujajo pestro izbiro pohodov za vse generacije in so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

  Maj v mestu

  Kulturni dogodek Maj v mestu Brežice – Pojoči vrtiljak poteka vsako leto, tretjo soboto v maju. Prireditev povezuje mlade pevce iz brežiških in okoliških osnovnih šol. Gre za festival petja in druženja mladih pevcev.

  Festival Brežice, moje mesto (junij)

  Največji posavski festival v staro mestno jedro Brežic (in na druge lokacije po občini) vsako leto privabi več kot 25.000 obiskovalcev iz cele Slovenije in tudi od drugod.

  Tek s Primožem Kozmusom (junij, v sklopu festivala Brežice, moje mesto)

  Tek po brežiških ulicah je edinstveno doživetje za vse, ki se radi športno udejstvujete.

  Brežiški športni vikend (junij)

  Dogodek se ponaša z več kot 15-letno tradicijo, glavni cilj projekta pa je popularizacija športa, predstavitev dejavnosti in programov športnih klubov in društev v občini ter možnosti povezovanja s turistično ponudbo.

  Festival SEVIQC Brežice (junij-september)

  Sedaj že tradicionalen festival je postal sinonim za staro glasbo.

  Mestna promenada (julij)

  Da so Brežice festivalsko mesto, ni dvoma. Poletno festivalsko vzdušje, ki ga pričnemo s festivalom Brežice, moje mesto, vzdržujemo skozi celo poletje z Mestno promenado Brežice. V juliju staro jedro Brežic dobi pravi utrip središča mesta.

  Motozbor MK Škorpion (avgust)

  Tradicionalno motoristično zborovanje v Velikih Malencah že več kot 20 let prireja MK Škorpion.

  Podjetniško - obrtni in kmetijski sejem, POK (oktober)

  Sejem predstavlja stičišče inovativnih, podjetnih in vedoželjnih ljudi ter omogoča celovito predstavitev izdelkov in storitev.

  Brežiški festival piva (oktober)

  Brežiški festival piva je svojo pot šele začel, vendar s široko ponudbo že navdušuje obiskovalce, saj je na festivalu na voljo več kot sto različnih piv.

  Martinovanje na Bizeljskem (november)

  V osrčju vinorodne dežele Bizeljskega vsako leto poteka tradicionalno martinovanje, kjer zabave nikdar ne manjka.

  Brežice, moje praznično mesto (december)

  V veselem decembru ulice Brežic ne oživijo le v soju prazničnih luči, temveč tudi zaradi pestrega programa, koncertov, prazničnih dogodkov, povork, obdarovanj, predstav za otroke, praznične vasice in še mnogo spremljajočih aktivnosti.

  Silvestrovanje na prostem (december)

  Vsako leto v Brežicah dočakamo prihod novega leta na ulicah, prav v osrčju starega mestnega jedra, pred občinsko stavbo.