Začutite utrip destinacije z obiskom prireditev.

Tradicionalne prireditve in zabava

Na destinaciji Čatež in Brežice se vse leto nekaj dogaja. Koncerti, sejmi, delavnice, stojnice, gastronomska ponudba, ponudba izdelkov in še veliko več. Toda obstajajo še posebej uveljavljene prireditve, ki se izvajajo vsako leto in so tradicija, ki se vedno znova nadgrajuje. Spodaj predstavljamo te tradicionalne prireditve.
 
Brežice, moje mestoBrežice, moje mestoBrežice, moje mestoBrežice, moje mesto

Brežice, moje mesto

Največji posavski festival v staro mestno jedro Brežic (in na druge lokacije po občini) vsako leto privabi več kot 25.000 obiskovalcev iz vse Slovenije in tudi od drugje. V sedmih dneh trajanja festivala je vsako leto konec meseca junija poskrbljeno za pestro paleto različnih prireditev za vse okuse – od uličnih nastopov, koncertov priznanih glasbenih skupin, dejavnosti za otroke in sejma starin do športnih izzivov, kot je brežiški tek z olimpijskim prvakom Primožem Kozmusom. Piko na i raznovrstnemu dogajanju doda tudi posavska kulinarika, saj ji je v okviru festivala namenjenih kar nekaj promocijskih projektov, kot so Kuhna na ul'ci ter Dan kruha, vina in salam.
Uradna spletna stran festivala: www.bmm.si
Dobovski fašjenkDobovski fašjenkDobovski fašjenkDobovski fašjenk

Dobovski fašjenk

Zgodovina pustovanja v Dobovi in okoliških vaseh sega daleč v preteklost. Po ustnem izročilu najstarejših krajanov je pustni karneval znan že iz časa njihovih prednikov. Do danes se je najbolj ohranila maska kosca, ki izvira iz vasi Loče in prutarja, ki se je ohranil na Velikem Obrežu. V poletnih mesecih pa njihove pustne skupine sodelujejo na poletnih evropskih mednarodnih karnevalih. Tradicionalni kulturni dogodek, ki sodi med največje turističnokulturne prireditve v tem delu Slovenije, vsako leto v Dobovo privabi ogromno obiskovalcev. Eno izmed priznanj si je zaslužil tudi s sprejetjem v Združenje evropskih karnevalskih mest – FE CC.
Festival SEVIQC BrežiceFestival SEVIQC BrežiceFestival SEVIQC BrežiceFestival SEVIQC Brežice

Festival SEVIQC Brežice

Sedaj že tradicionalen festival je postal sinonim za koncerte stare glasbe. V več kot tridesetih letih delovanja si je SEVIQC Brežice v domačem okolju utrdil sloves prireditve nacionalnega pomena in se uvrstil med najpomembnejše kulturne dogodke, v svetu pa si je ustvaril status odlične in visoko cenjene prireditve ter požel priznanja umetnikov, producentov, strokovnih kritikov, poslovnega sveta ter ljubiteljev glasbe.
Mestna promenada BrežiceMestna promenada BrežiceMestna promenada BrežiceMestna promenada BrežiceBrežiška mestna promenada

Mestna promenada Brežice

Da so Brežice festivalsko mesto, ni dvoma. Da si brežičani po rodu in vsi, ki se v prikupnem mestu nahajajo poleti, želijo druženja v središču starega mestnega jedra (in na nekaterih drugih idiličnih lokacijah v mestu), tudi ne. Zadnjih nekaj let poletno festivalsko vzdušje, ki ga pričnemo s festivalom Brežice, moje mesto, vzdržujemo skozi celo poletje s projektom MESTNA PROMENADA BREŽICE.

Gre za projekt Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ko Brežice, vsaj za dva tedna dobijo neke vrste trg v središču mesta. V času promenade je namreč za ves promet zaprt odsek Ceste prvih borcev (krak od križišča z Bizeljsko cesto do cerkve Sv. Lovrenca).

V času promenade se obiskovalcem Brežic predstavijo ponudniki s posebno ponudbo. Najbolj mamljiva pa je predvsem letna terasa pred Mestno hišo, kjer je osrednje prizorišče dogajanja.

Glasbeni koncerti, stojnice s ponudbo lokalnih izdelkov, odlična hrana in otroška animacija. Vse to na Mestni promenadi.
Brežice, moje praznično mestoBrežice, moje praznično mestoBrežice, moje praznično mestoBrežice, moje praznično mesto

Brežice, moje praznično mesto

V veselem decembru ulice Brežic ne oživijo le v soju prazničnih luči, temveč tudi zaradi pestrega programa, koncertov, prazničnih dogodkov, povork, obdarovanj, predstav za otroke, praznične vasice in še mnogo spremljajočih aktivnosti. Vse to so pravi razlogi, da nas obiščete v prazničnem decembru, si ogledate idilično okrašen brežiški mestni park in grad ter obiščite katerega izmed mnogih dogodkov v okviru prireditve.
Silvestrovanje v Brežicah

Silvestrovanje v Brežicah

Vsako leto v Brežicah dočakamo prihod novega leta na ulicah, prav v osrčju starega mestnega jedra, pred občinsko stavbo. Med prazniki lokalni gostinci poskrbijo za posebej ugodne pakete in jih ponudijo vsem, ki se želijo od starega leta posloviti ravno pri nas. Ob odlični hrani in še boljšemu vinu boste v Brežicah zagotovo našli kotiček za prijetno praznovanje, pred polnočjo pa se nam pridružite na skupnem praznovanju na ulici.
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU