0
  turizem_podezelje_6

  Turistične kmetije

  Oddih na turistični kmetiji je vsekakor edinstvena izkušnja, še posebej za vse, ki si želite oddahniti od mestnega vrveža in gneče. Prijazni gostitelji vam bodo z veseljem podrobneje predstavili delo na kmetiji, predvsem pa vas bodo razvajali s slastnimi domačimi dobrotami, ki jih dnevno pripravljajo pridne gospodinje.

  Turistična kmetija Zevnik

  Turistična kmetija Zevnik je ob avtocesti Ljubljana–Zagreb, le kilometer stran od Term Čatež in Brežic. 

  Turistična kmetija Pri Martinovih

  Turistična kmetija leži med vinorodnimi griči in vrhovi Gorjancev, 5 kilometrov od avtoceste Ljubljana–Zagreb.

  Turistična kmetija Pudvoi

  Turistična kmetija Pudvoi leži v Brezovici na Bizeljskem, 14 kilometrov od Brežic in je del Bizeljsko-sremiške vinske ceste.  Na kmetiji imajo tri repnice, v katerih vam z veseljem pripravijo degustacijo vina in domač narezek.

  Turistična kmetija Istenič

  Vinska klet z degustacijami vin, vila in festivalna dvorana družine Istenič so v Stari vasi na Bizeljskem, 14 kilometrov iz Brežic, ob glavni regionalni cesti Brežice–Podčetrtek.

  Sadjarsko vinogradniška kmetija Žerjav

  Kmetija je v mirnem okolišu sromeljskih gričev, v naravi, odmaknjena od vrveža. Od Brežic je oddaljena 10 kilometrov. Glavne panoge so vinogradništvo, pridelava vina in viljamovke ter sadjarstvo.

  Turistična kmetija Juričko - Vinotoč na Žalcah

  Vinotoč je na gričevnatem Bizeljskem in je od Brežic oddaljen 19 kilometrov. Namenjen je pretežno obiskom skupin izletnikov in zaključenih družb.