Turistične kmetije in domačije

  Če želite okusiti pristne, domače posavske jedi, vsekakor obiščite katero izmed okoliških turističnih kmetij. Poskusili boste lahko domače ocvirke, ajdove žgance, kislo zelje, dobrote domačih kolin, domač jabolčni in sirov štrudelj, bizeljski ajdov kolač in še mnoge druge dobrote. Tudi ljubitelji rib ne boste razočarani, saj lahko v naših krajih poskusite celo dimljeno postrv!

  Namig za odlično kombinacijo: spanje in jedača na kateri izmed kmetij, ki nudijo tudi prenočitvene kapacitete.

  Turistična kmetija Vimpolšek

  Turistična kmetija se nahaja na obrobju mesta Brežice, vzporedno ob regionalni cesti Krško ̶ Brežice.
  Ukvarjajo se s poljedelstvom, živinorejo in vinogradništvom.

  Turistična kmetija Zevnik

  Turistična kmetija Zevnik se nahaja le kilometer stran od Term Čatež in Brežic, ob avtocesti Ljubljana–Zagreb. Nudijo vam terensko ježo za izkušene, šolo jezdenja, sprehode na konjih za otroke ter prenočišča.

  Turistični center, okrepčevalnica, Kranjčič Ana

  Turistični center se nahaja v mirnem naravnem okolju in je od Brežic oddaljen 10 kilometrov. Postregli vam bodo z dnevno svežimi postrvmi in krapi iz lastnega ribnika, dimljenimi postrvmi, ribjim paprikašem.

  Kmetija Pribožič

  Kmetija Pribožič se nahaja v Dečnem selu, na samem robu Panonske nižine in na začetku Bizeljsko Sremiškega vinorodnega okoliša.

  Turistična kmetija Balon − Bela gorca

  Kmečki turizem Balon se nahaja na začetku Bizeljskega, 16 kilometrov iz Brežic, neposredno ob cesti, ki Bizeljsko povezuje s Pišecami.

  Turistična kmetija Pinterič

  Vinska klet leži v samem osrčju Bizeljskega, ob glavni cesti, ki povezuje Brežice in Bistrico ob Sotli.V prijetnem ambientu vas bo profesionalno osebje postreglo s tradicionalnimi jedmi ter jedmi po dogovoru.

  Turistična kmetija Črpič - Svetnik

  Turistična kmetija se nahaja v vasici Gaj, v krajevni skupnosti Velika Dolina. V neposredni bližini se nahaja Grad Mokrice, od Term Čatež pa je oddaljena 7 in od Brežic 8 kilometrov.

  Posestvo Rucman vrh

  Na gričih skrajnega juga Kozjanskega narodnega parka in z veličastim pogledom od Bizeljskega preko Zagreba in Gorjancev, pa vse do Snežnika ob lepem vremenu, se nahaja Posestvo Rucman vrh.
  © 2018 discoverbrezice.com | O piškotkih