0

  Turistične kmetije in domačije

  Če želite okusiti pristne, domače posavske jedi, vsekakor obiščite katero izmed okoliških turističnih kmetij. Poskusili boste lahko domače ocvirke, ajdove žgance, kislo zelje, dobrote domačih kolin, domač jabolčni in sirov štrudelj, bizeljski ajdov kolač in še mnoge druge dobrote. Tudi ljubitelji rib ne boste razočarani, saj lahko v naših krajih poskusite celo dimljeno postrv!

  Namig za odlično kombinacijo: spanje in jedača na kateri izmed kmetij, ki nudijo tudi prenočitvene kapacitete.

  Turistična kmetija Vimpolšek

  Turistična kmetija se nahaja na obrobju mesta Brežice, vzporedno ob regionalni cesti Krško ̶ Brežice.
  Ukvarjajo se s poljedelstvom, živinorejo in vinogradništvom.

  Turistična kmetija Zevnik

  Turistična kmetija Zevnik je ob avtocesti Ljubljana–Zagreb, le kilometer stran od Term Čatež in Brežic. 

  Vašcer Quarter Horses

  Vašcer Quarter Horses je družinska kmetija, kjer se od leta 2002 posvečajo reji ameriških quarter konj, izobraževanju ljudi in šolanju konj na western način. Kmetija se nahaja v vasi Loče in je od Term Paradiso oddaljena 2km.

  Keltis kmetija Kelhar

  Keltis kmetija Kelhar ima 240-letno družinsko vinarsko tradicijo. Danes ponuja vina pridelana na ekološki način po načelih biodinamike. Sledijo naravnemu razvoju vin (od penin do maceriranih vin), da v polnosti izrazijo svoj potencial.  Nahajajo se na toplih bizeljskih legah, na rodovitnih gričih Bizeljskega.

  Okrepčevalnica Riba in pol Kranjčič Ana

  Riba in pol je družinska blagovna znamka, ki združuje celovito ponudbo za različne okuse domačih in tujih gostov. V izvirih sveže vode vzgajajo prve ekološke postrvi v Sloveniji, ki jih ponudijo v domači gostilni.

  Kmetija Pribožič

  Kmetija Pribožič je v Dečnem selu, na samem robu Panonske nižine in na začetku bizeljsko-sremiškega vinorodnega okoliša. Kmetija je poljedelsko-prašičerejskega tipa, ima pa tudi vinograd.

  Sadjarsko vinogradniška kmetija Žerjav

  Kmetija je v mirnem okolišu sromeljskih gričev, v naravi, odmaknjena od vrveža. Od Brežic je oddaljena 10 kilometrov. Glavne panoge so vinogradništvo, pridelava vina in viljamovke ter sadjarstvo.

  Turistična kmetija Balon − Bela gorca

  Kmečki turizem Balon se nahaja na začetku Bizeljskega, 16 kilometrov iz Brežic, neposredno ob cesti, ki Bizeljsko povezuje s Pišecami.

  Turistična kmetija Pinterič

  Vinska klet leži v osrčju Bizeljskega, ob glavni cesti, ki povezuje Brežice in Bistrico ob Sotli.

  Zeliščarska kmetija Fabinc - gojenje in predelava zelišč

  Kmetija je v naselju Črnc, ki leži 500 metrov severno od brežiške obvoznice. Na kmetiji se ukvarjajo z gojenjem in predelavo zelišč. Na naravi prijazen način gojijo zelišča, jih sami sušijo, predelujejo v kapljice, mazila...