0

  Turistične kmetije in domačije

  Če želite okusiti pristne, domače posavske jedi, vsekakor obiščite katero izmed okoliških turističnih kmetij. Poskusili boste lahko domače ocvirke, ajdove žgance, kislo zelje, dobrote domačih kolin, domač jabolčni in sirov štrudelj, bizeljski ajdov kolač in še mnoge druge dobrote. Tudi ljubitelji rib ne boste razočarani, saj lahko v naših krajih poskusite celo dimljeno postrv!

  Namig za odlično kombinacijo: spanje in jedača na kateri izmed kmetij, ki nudijo tudi prenočitvene kapacitete.

  Turistična kmetija Vimpolšek

  Turistična kmetija se nahaja na obrobju mesta Brežice, vzporedno ob regionalni cesti Krško ̶ Brežice.
  Ukvarjajo se s poljedelstvom, živinorejo in vinogradništvom.

  Turistična kmetija Zevnik

  Turistična kmetija Zevnik se nahaja le kilometer stran od Term Čatež in Brežic, ob avtocesti Ljubljana–Zagreb. Nudijo vam terensko ježo za izkušene, šolo jezdenja, sprehode na konjih za otroke ter prenočišča.

  Keltis kmetija Kelhar

  Keltis kmetija Kelhar ima 240-letno družinsko vinarsko tradicijo. Danes ponuja vina pridelana na ekološki način po načelih biodinamike. Sledijo naravnemu razvoju vin (od penin do maceriranih vin), da v polnosti izrazijo svoj potencial.  Nahajajo se na toplih bizeljskih legah, na rodovitnih gričih Bizeljskega.

  Turistični center, okrepčevalnica, Kranjčič Ana

  Turistični center se nahaja v mirnem naravnem okolju in je od Brežic oddaljen 10 kilometrov. Postregli vam bodo z dnevno svežimi postrvmi in krapi iz lastnega ribnika, dimljenimi postrvmi, ribjim paprikašem.

  Kmetija Pribožič

  Kmetija Pribožič se nahaja v Dečnem selu, na samem robu Panonske nižine in na začetku Bizeljsko Sremiškega vinorodnega okoliša.

  Sadjarsko vinogradniška kmetija Žerjav

  Kmetija se nahaja v mirnem okolišu sromeljskih gričev, v naravi, oddaljena od vrveža. Od Brežic je oddaljena 10 kilometrov.

  Turistična kmetija Balon − Bela gorca

  Kmečki turizem Balon se nahaja na začetku Bizeljskega, 16 kilometrov iz Brežic, neposredno ob cesti, ki Bizeljsko povezuje s Pišecami.

  Turistična kmetija Pinterič

  Vinska klet leži v samem osrčju Bizeljskega, ob glavni cesti, ki povezuje Brežice in Bistrico ob Sotli. V prijetnem ambientu vas bo profesionalno osebje popeljalo na ogled vinotoča oziroma vinske kleti z degustacijo vin ter vas postreglo s tradicionalnimi jedmi po dogovoru.

  Kmetija Črpič - Svetnik

  Kmetija se nahaja v vasici Gaj, v krajevni skupnosti Velika Dolina. Oddajajo površine za piknike in nudijo prostor za poroke. Pri njih pa lahko tudi kupite in pokusite vina. V neposredni bližini se nahaja Grad Mokrice, Brežice pa so oddaljene 8 kilometrov. 

  Zeliščarska kmetija Fabinc - gojenje in predelava zelišč

  Kmetija se nahaja v naselju Črnc, ki leži 500 metrov severno od brežiške obvoznice. Na kmetiji se ukvarjajo z gojenjem in predelavo zelišč. Na naravi prijazen način gojijo zelišča, jih sami sušijo, predelujejo v kapljice, mazila...
  Z vsakim opravljenim spletnim nakupom podpirate razvoj trajnostnih iniciativ v občini Brežice.