Discoverbreziice.com on Facebook  Discoverbreziice.com on Instagram

Vinoteka s posavskimi vini

Na policah mestne vinoteke so vam na voljo najboljša vina več kot štiridesetih posavskih vinarjev, primerna za vse okuse in priložnosti. Raznovrstnost ponudbe zagotavlja, da prav vsak obiskovalec v vinoteki najde nekaj zase.

Vodene degustacije s sommelierjem

Vsa vina iz mestne vinoteke lahko degustirate, po naročilu pa za vas pripravimo tudi vodeno degustacijo s sommelierjem in prigrizki. Tovrstno druženje je na eni strani poučno, saj izveste mnogo zanimivosti o pridelavi in negovanju vin, hkrati pa je poskrbljeno za odlično vzdušje in razvajanje vseh vaših čutov.
 
Vsak mesec za vas skrbno pripravimo tudi tematsko ponudbo izbranih lokalnih vin, ki jih lahko preizkusite in kupite po akcijskih cenah.

 

Županovo vino - tradicionalna prireditev

Z namenom promocije vin, ki so za našo občino izjemnega pomena, se je župan Občine Brežice odločil, da v Brežicah pričnemo s tradicijo izbora Županovega vina. Ker imamo na tako malem območju toliko različnih vin, dva tako edinstvena in raznolika vinorodna okoliša, je bila v letu 2014 sprejeta odločitev, da bo »Županovo vino« vsako leto sestavljal kar dvojček vin – iz vsakega vinorodnega okoliša eno. Županovo vino je v vinoteki Mestne hiše naprodaj in je odlično darilo za poslovne partnerje.

Zmagovalec Županovo vino 2012, Martin Kovačič, Blažova gorca

Tematski vinski meseci

Vsak mesec za vas skrbno pripravimo tematski vinski mesec, v sklopu katerega lahko po akcijskih cenah degustirate tri različna vina posavskih vinarjev, vina po akcijskih cenah lahko tudi kupite.

TOP NOVOSTI V VINOTEKI MESTNE HIŠE BREŽICE:
Bela modra frankinja Vinarstva Kerin


Minister za zdravje opozarja. Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!