0
  DSC_8813

  Vinoteka s posavskimi vini

  Na policah mestne vinoteke so vam na voljo najboljša vina več kot štiridesetih posavskih vinarjev, primerna za vse okuse in priložnosti. Raznovrstnost ponudbe zagotavlja, da prav vsak obiskovalec v vinoteki najde nekaj zase.

  Vodene degustacije s sommelierjem

  Vsa vina iz mestne vinoteke lahko degustirate, po naročilu pa za vas pripravijo tudi vodeno degustacijo s sommelierjem in prigrizki. Tovrstno druženje je na eni strani poučno, saj izveste mnogo zanimivosti o pridelavi in negovanju vin, hkrati pa je poskrbljeno za odlično vzdušje in razvajanje vseh vaših čutov.
   
  Županovo vino - tradicionalna prireditev
  Z namenom promocije vin, ki so za našo občino izjemnega pomena, se je župan Občine Brežice odločil, da v Brežicah pričnemo s tradicijo izbora Županovega vina. Ker imamo na tako malem območju toliko različnih vin, dva tako edinstvena in raznolika vinorodna okoliša, je bila v letu 2014 sprejeta odločitev, da bo »Županovo vino« vsako leto sestavljal kar dvojček vin – iz vsakega vinorodnega okoliša eno. Županovo vino je v vinoteki Mestne hiše naprodaj in je odlično darilo za poslovne partnerje

  Tematski vinski meseci

  Vsak mesec za vas skrbno pripravijo tematski vinski mesec, v sklopu katerega lahko po akcijskih cenah degustirate tri različna vina posavskih vinarjev, vina pa lahko tudi kupite po akcijskih cenah.

  Minister za zdravje opozarja. Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!