Zbirka starin Travnikar

Zbirko sestavljajo orodja in predmeti, ki so jih prebivalci tukajšnjih krajev uporabljali pri vsakdanjem delu. Sestavlja jo okoli 2000 različnih predmetov.

Zbirko sestavljajo orodja in predmeti, ki so jih prebivalci tukajšnjih krajev uporabljali pri vsakdanjem delu: kmetijsko, vinogradniško, mizarsko, kovaško, čevljarsko orodje in drugo. Sestavlja jo okoli 2000 različnih predmetov. Zbirka se še vedno dopolnjuje, zato je lastnik vesel vsakega novega predmeta, ki ga najde oz. dobi. Na lokaciji je na voljo avtobusno parkirišče.

Predstavitev zbirke:
- Kmetijska orodja in predmeti: stroji in orodja, ki so služili za obdelavo polj, kot so razni železni plugi, sejalnica, ogrebači, okopači, izkopači, obračalniki za seno, lesene brane, komati za konje, vprežne telege in jarmčki, sani, ter različno ročno orodje, ki se je uporabljalo v poljedelstvu, npr. motike, srpi, lesene vile, cepci za mlatenje žita, pajkl, mlatilnica ipd.

- Vinogradniška orodja in predmeti: razne škarje, škropilnice za zapraševanje z žveplom ali z galico v prahu, ročne škropilnice, mlini za grozdje, sadje, brente, škafci, majolike – vrči za vino, pletenke, berivci, leseni sodi, rigli, ključi za odpiranje sodov, lesena preša.

- Obrtniško orodje: šivalni stroji, stroji za čevljarsko obrt, orodja za čevljarsko obrt, orodja za mizarstvo, kolarstvo, sodarstvo, kovaštvo, lesarstvo, žganjekuho.

- Predmeti za gospodinjstvo: razni likalniki, mlinčki za kavo, mlinčki za mletje orehov, lončene posode, metrga, jedilni pribor, sita, nečke, svečniki, tehtnice.

- Ostali predmeti v zbirki: radio sprejemniki, pisalni stroji, telefon, slike, ogledala, gramofon, star denar (bankovci, kovanci) itd. Zbirka se še vedno dopolnjuje, zato je lastnik vesel vsakega novega predmeta, ki ga najde oz. dobi.

Delovni čas:
Za ogled zbirke se je treba predhodno naročiti

Vas zanima več?

Za dodatne informacije vas prosimo, da nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v nakjrajšem možnem času.
© 2023 discoverbrezice.com
izdelava: ETREND

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU